петък, 2 март 2012 г.

Ябълков пай с шоколадова заливка, Версия 0.33.0xx

Преди няколко дни се зачудих, какво да направя за да отбележа подобаващо настъпването на моята нова година.
След обмисляне и обсъждане на няколко варианта, в крайна сметка в главата ми дойде едно хубаво видение. За нещо сладко, лесно за правене и с шоколад.

Оригиналната рецепта взех от БГ Кулинар, като аз добавих моят принос към световното кулинарно-хедонистично-чревоугодническо наследство под формата на заливка направена от разтопено блокче шоколад. ;)

310 гр. Брашно
100 мл. Олио
30 мл. Краве прясно мляко
160 гр. Захар
1/5 пак. Канела на прах
щипка Индийско орехче
1000 гр. Ябълки
100 гр. Масло
100 гр. Шоколад

Естествено не забравих да сложа и от най-специалната подправка, без която нищо на този свят не стана хубаво. :)

Ето как изглежда моята пръсто-облизваща композиция:

Иначе моя милост вчера успешно достигна версия 0.33.001 stable. Да ми е честита, и на тези които са ми помогнали да достигна до нея, и на тези, които не-особено. Всеки принос е от значение! :)

До скоро и обичайте!


Няма коментари:

Публикуване на коментар